Днес ви представям 7 ежедневни предмета, които може да се окажат

...
Днес ви представям 7 ежедневни предмета, които може да се окажат
Коментари Харесай

7 предмета, които могат да застрашат ЖИВОТА на малкото дете

Днес ви представям 7 ежедневни предмета, които може да се окажат смъртоносни за бебето или дребното дете. Някои от тях са ви познати, за други може и да се изненадате.

1. Латексови балони

Внимавайте с латексовите балони, тъй като дребното дете може да докопа останките им и да ги постави в устата си. Съответно рискът да се задави или погълне частици от тях е изцяло действителен. А от това има заплаха да бъдат блокирани дихателните му пътища, което да докара до задушаване. Дори и балонът да е надут, не го дръжте близо до дребното дете. Когато балонът се спука, неотложно отстранете частите му, за не стане злощастие.

2. Течности за ваната, масла и козметика

Малко хора са наясно, че някои сходни течности могат да застрашат живота на детето, в случай че то ги вдиша надълбоко. Особено в случай че съдържат въглеводороди или минерални масла. По цвят и мирис продуктите за грижа за кожата предизвикват потреблението повече от белина, тъй че ги дръжте затворени и надалеч от обсега на детето.

3. Батерии

Бъдете деликатни, в случай че в играчките или някъде другаде има дребни акумулатори. Те елементарно могат да попаднат в устата или носа на дребното дете. Да не приказваме, че то може да ги глътне, а това ще докара до съдбовни последици за храносмилателната система. Ако въпреки всичко инцидентно видите, че детето гълта такава батерия, не чакайте тя да излезе сама, а потърсете незабавна лекарска помощ. Проверявайте постоянно дали батериите в играчките са недостъпни за вашето дете.

4. Четка за зъби, принадлежности и сходни дълги предмети

Представете си по какъв начин детето тича непрестанно. Ако то го прави с четка за зъби в устата, това не е по никакъв начин безвредно. Същото важи и за вилици, солети и сходни предмети, които детето постоянно слага в устата си. Уверявайте се, че детето ви си мие зъбите, до момента в който стои на пода, и яде, до момента в който седи на масата. Не позволявайте да тича с предмети като химикалка и вилица или сходни. Лекарите не всеки път могат да оказват помощ, в случай че то се задави.

5. Отворени прозорци

Дори и да живеете на първия или втория етаж, в случай че не внимавате, детето може да се надвеси, да загуби равновесие и да падне, при което има действителна опасност за живота му. Ако можете, направете прозорците труднодостъпни за децата или намерете метод да ги заключите и обезопасите.
 Как да накарате детето си да прекарва повече време на открито? Как да накарате детето си да прекарва повече време на открито?
Няма родител, който да не желае детето му да си играе допустимо най-вече на открито. Чистият въздух и игрите навън постоянно са за предпочи...

6. Магнитчета за ледник, дребни магнитни топчета и други

Ако магнитчето попадне в устата на дребното дете, то това по никакъв начин не е безвредно и безвредно. Ако бъде погълнато, това може да докара до перфорация на червата, кръвоизлив и отравяне на кръвта. Това е смъртоносна заплаха, тъй че бъдете деликатни, когато детето ви играе, и изхвърлете развалени магнити от хладилника.

7. Лекарства и течности за външна приложимост

Дръжте аптечката надалеч от очите на детето. Пазете го да не откри тачности, предопределени единствено за външна приложимост, които да погълне. Винаги ги поставяйте някъде нависоко или заключени в някой долап или килер.

Имайте поради, че любознанието на децата е много мощно и това е повода те да вършат неща, които могат да бъдат рискови за здравето и живота им. Помислете над тези неща и ги предпазвайте.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР